Трима 18-годишни ученици от Девин загинаха на място след катастрофа с Рено Меган около 21.30 часа в понеделник. Компанията от четирима приятели се качили в автомобила да се разходят от Девин до смолянското село Широка лъка. На площада в селото обърнали и тръгнали да се прибират към Девин, когато на ляв завой, след разклона за село Върбово, за да избегнат удар в ската, минават в лявото платно и се удрят в мантинелата. Заедно с предпазната ограда колата пада в коритото на река Широколъшка, където се обръща на таван.

ВИДЕО ОТ ЗВЕРСКИЯ ИНЦИДЕНТ - ТУК

От удара автомобила се смачкал и вратите не са можели да се отварят, разказаха запознати със случая. На място са починали три от момчетата, съобщиха от полицията. Четвъртият младеж, Николай Велев, успява да излезе през задното стъкло минава 1 км по пътя до бензиностанцията в селото.

Беше мокър и уплашен, каза служителят на бензиностанцията Дамян Симеонов, който подал сигнал в полицията. Николай е откаран само с охлузни рани в болницата в Смолян, след което е освободен за домашно лечение.

Починалите са Симон Тютюнджиев, ученик в Професионалната гимназия по електротехника, Васил Гавазов и Александър Асенов, които заедно с Велев са ученици на СОУ "Христо Ботев" в Девин.

Според полицията, причината за катастрофата е несъобразена скорост. Телата и колата са извадени от реката от екипи на Спасителна дейност към смолянската пожарна. Направена е аутопсия и са взети кръвни проби за изследване на тримата починали младежи.

ВИДЕО ОТ ЗВЕРСКИЯ ИНЦИДЕНТ - ТУК

Още не е ясно кой е шофирал в момента на катастрофата, казаха от прокуратурата. Според оцелялото момче, което е разпитано вчера, на отиване към Широка лъка карал един от компанията, а на връщане се качил да шофира друг от младежите, който бил неправоспособен.

По разположението на телата в обърнатата кола обаче не става ясно със сигурност кое от момчетата е карало, предстои да го докаже разследването, казаха от прокуратурата.

На извънредна сесия Общинския съвет в Девин прие да се отпуснат по 1000 лв. помощ на всяко от опечалените семейства, а денят на Коледа да бъде обявен за ден на траур в общината. Майката и бащата на Симон са готвачи в Пампорово и Банско, а родителите на Васил работят в бутилираща компания за минерална вода в града, родителите на Александър са горски служител и масажист, жалеха ги потресени в родния им град. От управата отмениха всички тържества на открито в тридневен срок от траура. Със съучениците на починалите момчета работят психолози, съобщи кметът на Девин Цветалин Пенков.

След смъртта на момчетата на профила на Васил във Фейсбук е качен чат от телефон, в който Васил обяснява, че той кара колата. В профила на Симон в социалната мрежа има снимка на Реното от 22 ноември, с която той се хвали, че е негов и му честитят придобивката.

ВИДЕО ОТ ЗВЕРСКИЯ ИНЦИДЕНТ - ТУК

TrafficNews.bg