Спецакция в Стамболийски задържаха 18 400 къса акцизни цигари.

Специализирана полицейска операция срещу незаконното разпространение на акцизни стоки е проведена вчера от служители на РУП Стамболийски. В хода на операцията са задържани общо 18400 къса цигари от различни марки и около 28 кг насипен тютюн.

При проверка на търговски обект на ул. “Иван Вазов” в Стамболийски, стопанисван от 55 – годишната В.А. от същия град, полицаите откриха 7460 къса папироси. Следващата проверка в града била в дома на И.К. /44 г./, от където е бил иззет около 15 кг насипен тютюн.

Още 13 кг нарязан тютюн е бил иззет и от дома на 41 – годишната М.В. в Кричим. 4540 къса безакцизни цигари са открити и в дома на С.К. /57 г./ в село Куртово Конаре, а от жилището на 38 – годишната М.Т. в Перущица са иззети още 6400. Образувани са досъдебни производства и материалите са докладвани на РП Пловдив.

Междувременно колегите им от РУП Карлово са започнали проверка срещу 57 – годишна жена от Калофер. При проверка в търговки обект, в който М.С. работела, са били открити 400 къса контрабандни цигари. Работата по случая продължава.

TrafficNews.bg