Напрежение в карловското село Столетово след шокиращото убийство от миналата седмица. 48-годишен мъж беше нападнат и убит пред дома му. Според полицията извършителите са двама братя, които са се заселили там сравнително скоро. Жителите на населеното място се страхуват за живота си. Местните събират подписка с искане задържаните и семействата им да бъдат изселени от селото.

„Искаме доживотна присъда без право на замяна. Спокойствието вече го няма. Тези братя живеят тук от около 2 години и създават проблеми”, твърдят местните.

„Мотивите на престъплението засега не са ясни, но спорът е за имот. Има замесени и други хора, които се прикриват. Единият от братята е завзел част от двора на баба ми. Подадена е жалба и оттам нататък са започнати разследвания”, разказа пред Нова телевизиябийство синът на жертвата.

„До този момент двамата арестувани не са показвали агресия. Явно проблемът е ескалирал и във фаталната нощ. До края на месеца подписката ще бъде внесена към община Карлово и може би ще бъде приложена като доказателство в Окръжната прокуратура”, обясни кметът на селото Слав Колев.

Жертвата от Столетово извадил пистолет и стрелял 3 пъти, загинал е от масивна кръвозагубаКисьов сам се е обадил на 112 и казал, че е наръган

Защитата на сочените за убийци от Столетово - те са жертвите, а не починалиятСъдът върна в ареста Иван и Атанас Димитрови