Положителна се оказа пробата на 38-годишния шофьор от Бургас, който блъсна и уби 3-годишно момиченце в ромската махала на средецкото село Дебелт. Това уточниха от полицията след като първоначално обявиха, че тестът за наркотици и алкохол е отрицателен. Тестът за употреба на дрога бил сгрешен в частта за бензодиазепин и се наложило на шофьора да бъде направен повторен. Вторият отчел, че мъжът зад волана е употребил канабис. 

Детето отишло с баба си до магазина, разказва жител от махалата. Тя влязла в обекта и го оставила пред вратата. Именно тогава то изскочило внезапно на пътя и се озовало под гумите на колата на 38-годишния бургазлия. 

Както писахме, пробата за наркотични вещества на Тодор е отчела наличие на канабис.  Взета му е кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че детето бе блъснато в 18:17 ч. на неасфалтиран път в ромската маха на Дебелт. На път за болницата в колата на родителите си екип на "Спешна помощ" само констатира, че е починало. 

Трагичен инцидент в Бургаско! Шофьор блъсна и уби дете на 3г.Той е задържан за 24 часа