Състоянието на 9-годишното момченце, пометено от багер на централния плаж в Созопол миналата вечер, остава тежко, с опасност за живота, заявиха по обяд от бургаската УМБАЛ, където бе настанено след ужасяващия инцидент. Увреден е гръбначния стълб, има и мозъчно черепни травми, казаха лекари. По чудо инцидентът се е разминал за секунди без друго пострадало дете. Става въпрос за братовчед му на 10 г., което заедно 9-годишното дете  тръгнало да бяга след трактора на пясъка. 

Инцидентът станал по здрачаване към 20,30 ч. Нямало голяма видимост, тъй като машината вдигала прах на плажа и вероятно това е затруднило видимостта към трактора. 

По това време плажът не е бил охраняван. Инцидентът се е случил в извънработно време на спасителите. На пясъка имало малко посетители, повечето вече са се били изнесли, хора имало в близките заведения, откъдето са станали очевидци на инцидента.

Пред реанимация в Бургас пристигнаха майката и бащата на двете деца, които са лекари от Пловдив.

С опасност за живота: Пострадалото дете в Созопол е от Пловдив, майка му е личен лекар9-годишното дете е в медикаментозна кома, лекари се борят за живота му