Стар познайник на съдебната система попадна в ареста. Мъж е задържан след проверка на пътя.

В четвъртък около 12:30ч. на бул. „България“ в гр. Пловдив екип на сектор „Пътна полиция“ спрели за проверка лек автомобил „Ауди“. Зад волана се оказал 47-годишен криминално проявен и осъждан мъж, чиято проба с драгчек отчела наличието на метамфетамин.

Шофьорът дал кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът – иззет с протокол. Образувано досъдебно .

В ареста попаднал и солидно почерпен водач. Той е бил задържан около 00.50ч. в събота от полицаи отново в район „Северен”.

Нарушителят е установен на улица „Ален мак“ в Пловдив зад волана на лек автомобил „Фрод“, а алкохолната му проба отчела над 2 промила.

Срещу него се води бързо производство. Междувременно пиян, с над 1,2 промила и с положителна проба за амфетамин, бил водач на „Мерцедес“, засечен около 11.00 ч.  на изхода за Пловдив в село Калояново от полицейски екип на звено „Сигма“.

И двата автомобила са били иззети.  Работата по случая е продължава от служители на РУ-Хисар в рамките образувано досъдебно производство.