Районен Съд-Асеновград остави в ареста Васко Рупеца, обрал с пистолет пощата в Катуница на 8 февруари. Магистратите взеха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, който отмъкна сумата от 3120 лева, като заплаши служителката, насочвайки към нея огнестрелно оръжие.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение и което се наказва с лишаване от свобода.

Според изложените мотиви при вземане на мярка, различна от задържане под стража, няма опасност обвиняемият да се укрие, но съществува опасност да извърши друго престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в 7-дневен срок.

В момента на обира, Рупеца е бил мъртво пиян. След като е изтрезнял е направил самопризнания не само за престъплението в пощата, но и за извършена кражба по друго досъдебно производство, наблюдавано от РП-Пловдив. След самопризнанията му и разкаянието в съда, се очаква Рупеца напълно да признае вина и да сключи сделка с прокуратурата, за да намали присъдата си.

Припомняме, че той е беше арестуван в необитаем имот, където след обира е употребил солидно количество алкохол. Това е възпрепятствало работата на органите, които се наложи да го изчакат да изтрезнее, за да извършат разпита. Жители на Катуница пък разказват, че преди да бъде задържан, техният съгражданин е пил бира в парка.

Васко Рупеца, обрал с пистолет пощата в Катуница, призна за още една кражбаИскат му постоянен арест

Васко Рупеца, който обра пощата в Катуница, често бил пиянВсички в селото все още са в шок от случилото се

Задържаха Васко Рупеца за грабежа на пощата в КатуницаПолицията разкри въоръжения грабеж за броени часове