Плевня, навес и част от къща са изгорели вчера в пловдивското село Ръжево Конаре. Плевнята е собственост на животновъда Димитър Николов. Той гледа овце край селото, а плевнята, където съхранява храната за добитъка, е подпалена умишлено, съобщи "Блиц". Изгорели са 1500 бали люцерна и самата постройка.

Огънят е обхванал и съседен навес, собственост на 87-годишен съсед на Николов. Днес Верен Филчев - внук на възрастния мъж се ядосваше, че вместо да празнува, разчиства руините от сградата на дядо си. Филчев подчерта, че огънят е умишлен, той чул пожарникарите да си говорят за това. 

Според съседите на 35-годишният животновъд Николов, някой умишлено е драснал клечката, тъй като отдавна той не бил плащал заплати на работниците си и нервите им ескалирали. Как може точно по Коледа и Нова година да ги остави без пари, цъкаха с език възмутени комшиите. 

Пожарът е бил верижен, огънят е обхванал и къщата на 67-годишен мъж, но щетите не са големи. Още днес семейството беше ремонтирало изгорялото по къщата си. Беше страшно, с огромни пламъци, тръгна да гори покрива ни. Добре, че пожарникарите дойдоха бързо и спасиха всичко. По празниците щяхме да останем без дом, вайкат се стопаните на засегнатата къща. 

Поне 12 часа огнеборците са стояли на мястото на инцидента с цел ако има тлеещи огнища, да се предодврати ново възпламеняване. Няма пострадали хора. Пожарът се разследва от полицията. Основната версия е умишлено посегателство.

TrafficNews.bg