Строителен работник е починал след падане от 10 метра височина на строителен обект в Панагюрище, съобщи директорът на областната инспекция по труда в Пазарджик Васил Мезов, цитиран от „24 часа". 42-годишният Красимир Цветков, от пловдивското село Костиево, е работил на автовишка по покривната конструкция на новостроящата се спортна зала в Панагюрище, когато е залитнал и е паднал.

Той незабавно е бил откаран в местната болница, където е починал от получените тежки травми при падането. Причина за тежкия инцидент е работа без предпазен колан на голяма височина, обясни Васил Мезов. Освен това експерти от инспекцията по труда са установили, че починалият не е имал квалификация за работа и управление на автовишка.

Той е работил за фирма подизпълнител на обекта. Във връзка с образуваното досъдебно производство са назначени технически експертизи на машините и съоръженията с които се работи при строителството на спортната зала. От инспекцията на труда тепърва ще преценяват какви санкции да наложат на фирмата работодател на загиналия строител. За случая е сигнализирана и прокуратурата.

TrafficNews.bg