Прокуратурата иска постоянен арест за 14-годишния Любомир, който е обвинен в убийството на майка си. Момчето е освободено непосредствено сред определението но Окръжен съд.

Припомняме, че магистратите от първа инстанция наложиха на Любомир мярка за неотклонение "Надзор от подателя".

Преди минути Любомир пристигна в залата на Апелативен съд с баща си. Заседанието бе закрито за журналисти.

Убийството е извършено в квартал Коматево. Семейството живее на ул. „Букет”, а съседи от улицата коментираха, че родителите доста са злоупотребявали с алкохол.

14-годишният Любомир неведнъж е посягал на 52-годишната Бистра, разказват още жители на квартала. Кавгите най-често ставали заради прекомерната употреба на алкохол. Семейството е пиело всекидневно, бащата Красимир също е посягал на жена си.

Хората в квартала са знаели за семейните скандали, виждали са и насинената Бистра, която е споделяла на съседи, че са я били, но никой не е ставал пряк свидетел на семейните скандали. За 14-годишния Любомир се говори, че е бил доста агресивен, случвало се да посяга на връстници, неведнъж е удрял и майка си, коментират още в „Коматево”.

Момчето, убило майка си, всеки ден е било наричано боклук, майката го е пребивала и душила14-годишният Любомир не е целял смъртта на майка си