Делото срещу двамата мъже, скандализирали обществото, извършвайки полов акт на публично място в Пловдив, бе отложено заради неявяването на единия обвиняем – Мустафа Хаджъ. В съдебната зала присъстваше само Петър Спасов, заедно със служебния си защитник – адвокат Димитър Пенев. Това е втори пореден опит за старт на процеса в Пловдивския районен съд, но отново неуспешен. 

Куриозното беше, че Спасов подобно на случката от 3 март миналата година, отново беше в нетрезво състояние, като каза, че бил употребил малко количество алкохол.

„Това беше нарочно, насила”, повтаряше пред цялото време мъжа.

Заради отсъствието на турския гражданин, съдия Десислава Порязова отложи делото за месец септември, като предупреди Петър Спасов следващия път да дойде трезвен.

По данни на TrafficNews единият от обвиняемите е напуснал държавата и в момента се укрива в Турция. 

Болен съдия отложи скандално дело срещу двама мъже, правили секс в пловдивски паркСрамната сцена се разиграла пред очите на минувачи навръх националния празник 3 март

Припомняме, че хулиганството е извършено преди година, в парк в Пловдив. Точно на националния празник Трети март двамата мъже употребили голямо количество алкохол и се отдали на любовна игра пред очите на възмутени минувачи. След това нещата се задълбочили и двамата започнали да правят секс. Тийнейджъри , които били наблизо, започнали да ги замерят с камъни, за да ги разделят, но не успели. Междувременно по алеята минала жена - магистрат, която веднага се обадила на 112. На място пристигнали полицаи, които арестували любовниците. Двамата били много пияни. Пробата, направена на пасивния участник, отчела над 4 промила алкохол, а тази на активния - над 2 промила. 

В последствие двамата са арестувани и срещу тях е образувано досъдебно производство. "Действията им се отличавали с изключителен цинизъм, в много груба и цинична форма, били засегнати интересите на обществото, като те упорито не ги прекратявали и ги извършвали на публично място пред множество хора, включително и деца" пише в обвинителния акт. 

Докато течало разследването обаче "активният" участник, който е от турски произход, е напуснал страната и заминал при роднини в Турция. В тази ситуация не е ясно колко време ще продължи съдебното дело. То ще се води при закрити врати.