Гробарят Георги Енев, обвинен във фалшива кремация, е починал. Това се разбра днес в Софийския районен съд, където трябваше да започне делото срещу него.

"В залата дойде адвокат на семейството на Георги Енев, който съобщи, че вчера около 14:30 ч. той е починал. Съдът изиска официална справка за изложения факт", написаха от Софийския районен съд.

 В серия от статии вече ви разказахме за зловещата схема, свързана с Енев. Той бе обвинен, че е вземал пари на хората за кремация, но вместо това е заравял близките им в гората край Банкя. Туристи обаче откриха кости и така се стигна до разплитането на грозното дело. 

Енев бе обвинен за това, че в периода от 08.01.2020 г. до 13.05.2022 г. в гр. София и гр. Банкя, в условията на продължавано престъпление с 20 деяния, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил заблуждение у 19 души, че ако му предоставят парични средства, ще организира кремация за техните починали близки и с това им причинил имотна вреда на стойност 28 230 лева.

След като Енев получавал различни суми от пострадалите, за да организира извършването на кремация на техните близки, същият не сторил това - част от починалите били заравяни в нерегламентирано гробище.

Полицията намери 15 трупа, незаконно погребани в гората до софийското село Клисура.