През изминалото денонощие на територията на ОДМВР са регистрирани 14 криминални престъпления – ПОМПС, 9 кражби и 5 други. Разкрити са 4 престъпления. 

Две момчета са заподозрени в кражба от лек автомобил в Пловдив. По първоначални данни, в края на август от “Опел”, спрян в района на гребния канал, била открадната дамска чанта с лични документи и мобилен телефон на стойност 400 лева. В хода на разследването служители от Второ РУ установили, че престъплението е дело на двама 15-годишни криминално проявени тийнейджъри от града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура. 


Служители от Трето РУ работят по сигнал за кражба от лек автомобил в Пловдив. Според първоначалната информация, в нощта срещу понеделник апаши демонтирали предна и задна лайсни с парктроник от “Мерцедес”, паркиран на ул. “Достоевски”. По данни на собственика на моторното средство щетата възлиза на около 1200 лева. Работата на разследващите продължава. 

Пловдивчанин е съобщил в полицията за кражба от апартамента му. Вчера 35-годишен мъж се оплакал пред служители от Трето РУ, че от дома му на ул. “Мизия” били откраднати 1900 лева и 200 щатски долара. Потърпевшият обяснил, че посегателството било извършено за времето между 18 часа в неделя и 11 часа в понеделник чрез подправен ключ. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител и работата продължава.

Пари са били откраднати от товарен автомобил в Асеновград. Вчера 55-годишен жител на града се оплакал в районното полицейско управление, че за времето между 1 часа и 14 часа от управлявания от него камион “МАН” били откраднати 3200 лева. При направения оглед е установено, че крадците са проникнали в моторното превозно средство през незаключена врата. 


TrafficNews.bg