Непредвиден болничен отложи делото срещу подпийнал шофьор, който се опитал да подкупи полицейски служители, за да не го тестват за употреба на алкохол.

44-годишният Николай Станилов е предаден на съд за това, че на 28 май тази година на пътен възел Цалапица, в землището на селото е дал подкуп от 100 лева, на полицейски орган – служители на ОД на МВР - Пловдив, за да не извършат действия по служба – да не му бъде направена проверка с техническо средство по надлежния ред.

Мъжът управлявал товарен автомобил, като близо до пътен възел „Цалапица“, в землището на селото в посока Стамболийски, полицейски патрул го спрял за проверка, защото не се съобразил с поставен пътен знак. Той преминал в забранено платно за движение. Станилов бил пил 3 бири, но казал, че му се било „наложило” да се качи на буса. По делото е изяснено, че шофьорът и друг път е бил хващан пиян и е осъждан за същото нарушение.

След като бил спрян, служителите на МВР съобщили на 44-годишния мъж, че ще му бъде съставен фиш за нарушението и ще бъде тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. За да не бъде проверяван, той се приближил към багажника на патрулния автомобил и подхвърлил две банкноти по 50 лева. Полицаите не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай, а по-късно Николай Станилов бил задържан.

Преди дни в Окръжен съд-Пловдив трябваше да протече разпоредително заседание и да стане ясно как ще протече делото. Съдия Станислава Бозева обаче е в болничен и това наложи отлагане на процеса.