Петима са задържани за 24 часа при специализираната полицейска операция за гарантиране политическите права на гражданите и противодействие на нарушенията на изборното законодателство на територията на Кюстендилския регион, обявиха днес от Областната дирекция на полицията. Работата със задържаните продължава, от прокуратурата казаха за БНР, че в обвинението няма все още постъпили материали и няма повдигнати обвинения.

От областната дирекция не коментираха дали е действано по сигнали, дали сред задържаните има познати на органите на реда лица, които обикновено се активизират преди избори и т.н. 

Проверени са и 7 обекта за отпускане на бързи кредити на малоимотни лица - очевидно се прави връзка и на тази процедура и практика с предстоящия вот. 

Комисар Васил Паргов, началник на Охранителна полиция при Областната дирекция:

"Бяха извършени процесуално-следствени действия на пет адреса. На два от адресите бяха иззети материали, относими към хода на операцията. Към момента за провеждането на операцията са съставени пет предупредителни протокола по чл. 65 от Закона за МВР спрямо лицата. Задържани са пет лица като работата с тях продължава. Намерени са бележки с написани имена и суми".

Специализираните действия се осъществяват от екипи на Охранителна полиция, Икономическа и Криминална полиция, Пътна полиция и Жандармерията.