Жена загина, а петима пострадаха при гонка между автомобил с българска регистрация, пълен с нелегални мигранти, и граничари в Гърция, съобщи гръцкото издание Evros-news.

Екшънът се е разиграл на 22 септември около 8 ч. сутринта на провинциалния път Дидимотихо-Ладис, на разклона за Пименико. Гонката е започнала от южния пътен възел Орестиада.

Шофьорът не се е съобразил с полицейския сигнал за спиране и е продължил по пътя си, развивайки висока скорост и правейки опасни маневри.

Според информацията автомобилът е бил с българска регистрация и в него са пътували 10 мигранти, чиято националност към момента не е известна.

Според жители автомобилът е следвал пътя от Лепти до Абелакия и оттам се е насочил към Пименико с бясна скорост.

При опита си да се качи на националния път Дидим Отихо-Ладис (пътя към и от Ивайловград) шофьорът навлязъл направо в полето и се преобърнал.

При катастрофата е починала една жена, а други петима са ранени, сред които и дете на 8 години.

На мястото са пристигнали линейки, полицейски и пожарни коли. Ранените са настанени в болницата Дидимотихо. 

Според информацията трафикантът е чужденец от Косово. Той е опитал да избяга, но е бил арестуван след претърсване на района.

Мъжът е бил отведен в Окръжната прокуратура на Орестиада, а предварителното разследване се извършва от отдел „Гранична охрана“ в Кипринос.

Иззети са автомобил, мобилен телефон и парична сума.