Делото срещу Иво Даскалов, обвинен в тежката катастрофа на Околовръстното, днес бе отложено. Ход на разпоредителното заседание не бе даден. Причината- една от родствениците на загиналия бивш полицай Николай Иванов не е била редовно призована, при което ако делото се бе състояло щяха да се нарушат  правата й. Съдът е изискал информация относно нейното местонахождение, но тя не е била намерена в държавата.

На днешното заседание Даскалов се яви със защитата си- адвокатите Йордан и Константин Давчеви и адвокат Костадин Узунов. Междувременно близките на починалите мъже подадоха молби за конституиране като частни обвинители. Но те не бяха приети от съда предвид отложеното заседание и липсата на Елена Иванова – сестра на Николай Иванов.

Така магистратите счетоха, че има пречка за даване ход на делото и отложи заседанието за началото на октомври.

Припомняме, че в катастрофата навръх Великден загинаха трима мъже. 46-годишният Даскалов навлязъл в насрещната пътна лента за движение. Настъпил челен сблъсък между неговия автомобил и лек автомобил БМВ, който се движел по същото време в собствената си пътна лента.