Още двама души се издирват заради стрелбата в заведение в Халкидики. Те са българи с гръцки паспорти. Смята се, че са хората, произвели изстрелите в заведението. Те са разпознати от охранителните видеокамери. Вчера късно беше освободен 55-годишен мъж, за който се смяташе, че е собственик на заведението. В действителност обаче той не фигурира като име в документите на обекта. Там като собственик е посочен 45-годишен гръцки гражданин с руски корени, предаде Нова телевизия.

Местните казвали на 55-годишния Ивайло Константинов „невидимият собственик на заведението”. Няма повдигнати обвинения.

Във вечерта на конфликта те са носили в себе си бухалки, спрейове и хладно оръжие, сочи разследването до момента. Всички тези предмети са забранени в Гърция и се очаква да бъдат повдигнати обвинения.

Тези обвинения обаче няма да са за тежка телесна повреда. Такива се очаква да бъдат повдигнати на другите двама мъже, когато бъдат открити.

Ранените в стрелбата са двама българи, родени през 1984 и 1992 г.  

Заведението е запечатано за неопределено време.

По-рано днес адвокат Лазарос Менасидис, който защитава част от замесените също разказа неговата гледна точка:

Адвокат за боя в Халкидики: Българите не са имали оръжия, просто са уцелили лош момент

Гръцките власти все още издирват стрелеца от плажния бар на ХалкидикиСъстоянието на един от простреляните остава тежко

Пуснаха от ареста собственика на бара в Халкидики, издирват стрелците – били от български произходОхранителите, които стреляли в заведението, са били с богато криминално минало

Освободиха всички задържани след боя в ХалкидикиМеждувременно днес беше отнет лиценза на бар „Ахинос Тути Бийч" и бе запечатан