Обвиненият за убийството на Димитър Малинов от Цалапица - Рангел Бизюрев днес опроверга твърденията на тайния свидетел, който вчера на закрито заседание заяви, че единият от близнаците – Борислав Динков е удрял Митко в лицето. Рангел беше допуснат до допълнителни показния по искане на прокуратурата.

Вчера, доколкото прочетох от показанията на свидетеля, Борислав му бил споделил, че е нанесъл два- три удара на Митко. Това не е вярно, аз поддържам моите показния. Борислав слезе от автомобила единствено на полето, не докато съм нанасял удари. Не е вярно, че Борислав е имал мотив, поне аз не знам, както е казал тайният свидетел”, допълни Рангел.

Той коментира, че при свалянето на тялото в дупката, която са изкопали, то е било поставено свито настрани.

След показанията на Рангел, беше прочетена Съдебномедицинската експертиза на трупа на Димитър Малинов. Стана ясно, че съдебните лекари са работили трудно по тялото, защото мозъкът му е бил на “каша”, според специалистите. Това се е получило заради заравянето и високите температури. 

Категорично обаче смъртта е настъпила от задушаване, заради счупени носни кости, а не от други травми по тялото. Медиците заявиха, че ако носната преграда е счупена с удар в стълб или при падане на земята е трябвало да има кръвонасядания и по други части на тялото, а не само на лицето. Д-р Павел Тимонов посочи, че дори да има  възможност носните кости да са счупени от удар в дърво или стълб, в показанията на Борислав Динков се твърди за удар в задната част на тялото. Експертизата сочи, че Малинов е изпаднал в коматозно състояние- тоест в безсъзнание. Задушаването му е дошло заради това, че е загубил гълтачен и кашличен рефлекс и е започнал да кърви към вътрешните органи.

 "Медиците казаха за силата на удара, тоест за да счупиш на едно здраво момче носната преграда до степен да кърви навътре към вътрешните органи, това трябва да е силен удар и е нанесен с дясна ръка”, коментира адвокат Антоанета Николова. Съдебният медик заяви, че има противоречия, защото в показанията се сочи, че Рангел е левичар, а експертизата сочи, че ударите са нанасяни с десни крайници.

 “При всяко указване на медицинска помощ, шансовете лицето да оцелее, съществуват”, коментира вещото лице изготвило експертизата. Заключението сочи още, че не е била открита пръст в органите на Димитър Малинов. Последва прочитане на Съдебно психиатрична и психологическа експертиза на обвиняемият Бизюрев. Тя категорично е показала, че алкохолът, който е изпил не е повлиял на действията му във фаталната нощ.

Наблюдаващият прокурор по делото Бойка Лулчева заяви, че нови обвинения срещу замесени в случая няма да бъдат променяни или повдигани нови, тъй като само показанията на тайния свидетел не са достатъчни. Тя категорично заяви, че Окръжна прокуратура застава зад това решение. 

След прочитане на Съдебно-техническа експертиза, съдът прие искане адвокат Антоанета Николова за допускане на нова видеотехническа експертиза. Това е във връзка, за да се изчистят записи и да се виждат по-ясно кои са лицата на записи от охранителни камери.

“Гледали сме записите със софтуер, който не е платен и се виждат доста неща. Считам , че следва вещо лице, което е специалист да използва софтуер и да изчисти някои от записите”, допълни адвокатът.

Магистратите назначиха експертиза , която да се направи в София. След това делото бе насрочено за друга дата, за да може да бъдат разпитани родителите на близнаците Динкови и още един свидетел, тогава ще бъде и прочетена новата назначена експертиза. Йорданка и Петър Динков ще бъдат доведени принудително за разпит , заради неявяването им.

Прокурор Бойка Лулчева

Обрат! Таен свидетел разкри, че не Рангел Бизюрев е нанесъл фатален удар в лицето на МиткоМайката на убитото момче се разплака в съда и благодари на свидетеля

Рангел Бизюрев след очна ставка: Аз казвам истината, Атанас Гунчев лъже!Непълнолетен свидетел разказа за схема за търговия с наркотици в Цалапица