Двама непълнолетни са задържани за 24 часа от служителите на реда през изминалото денонощие. 16-годишно момче от Пловдив е заподозряно в извършване на кражба от съблекалнята на фитнес зала на ул. “Аксентий Велешки” в града. За кражбата е било съобщено във Второ РУП в понеделник следобед. 21-годишен младеж се оплакал, че му е било откраднато якето и всички лични документи, ключове и мобилен телефон. До залавянето на нарушителя се стигнало, след като се опитал да пласира крадения мобилен телефон. Той е бил задържан за 24 часа в ареста на районното и срещу него е образувано досъдебно производство. 

Втория непълнолетен нарушител е на 17 от село Калояново. Вчера, той откраднал две телета от обора в дома на 63-годишен свой съселянин. В РУП Хисар е започнало досъдебно производство. Материалите по случаите са докладвани на Районна прокуратура-Пловдив.

Служители на Второ РУП работят по сигнали за грабежи. Вчера, в дежурната на районното са били получени два сигнала от 14-годишни за посегателство над мобилните им телефони. Около 19.15 часа на ул. “Вечерница” двама млади мъже издърпват телефона на момче.

Втория грабеж е станал около 21.30 часа в междублоковото пространство на ул. “Перущица”. Грабежът е извършен от мъж, който е заплашил момчето и освен мобилния телефон, отмъкнал дребна сума пари и ученическа карта. 

TrafficNews.bg