Търговци на знамена преспаха в ареста, а един от тях бе глобен по указа за борба с дребното хулиганство. Мъжете бяха задържани навръх 6 септември, празникът на Пловдив.

Двамата пристигнали в града под тепетата с цел да продават знамена. Те се позиционирали на улица „Райко Даскалов” и започнали търговската си дейност.

Преминаващ екип на Общинска полиция извършил проверка на мъжете и им поискали разрешително за търговия. Оказало се, че дейността си развивали незаконно. Това наложило органите на реда да ги предупредят да прекратят продажбата на трикольорите и да напуснат Главната.

Продавачите обаче отказали и спретнали скандал. Наложило се да бъдат повикани още двама полицаи. Обиди и закани хвърчали срещу униформените, като единият от нарушителите дори заплашил със саморазправа полицаите. Наложило се по-агресивният мъж да бъде задържан и отведен в Четвърто районно.

Там нелегалният търговец прекарал 24 часа, а след това му бил съставен акт за дребно хулиганство. Мъжът бил отведен и в Районен съд за определяне размера на санкцията.

Поради дързостта си и непристойното поведение, а в същото време самопризнанието, той бил глобен със 150 лева. Освен това ще се наложи да заплати и разходите по делото.