Четирима човека от Пазарджик и региона загубиха живота си през изминаващата 2014г. след смъртоностни изблици на ревност. Изпепеляващите чувства не подминаха млади хора, позастарял любовник, че дори и пенсионер, пише 24 часа.

70-годишен пенсионер закла 35-годишната си изгора

Осем удара с два различни ножа доведоха до смъртта на 35г. Мария Йорданова от Пловдив, която бе убита в края на юли от 70-годишния си приятел Иван Уручев в Пазарджик. Кървавата драма се разиграва в къщата на пенсионера - любовник на ул. "Драва" 11 в Пазарджик. Сигналът до полицията подава приятел на убиеца, който става свидетел на жестокото престъпление и дори опитва да го прекрати. Уручев е задържан край трупа на жертвата си от пристигналите на мястото полицаи.

"Влюбих се в нея, обичах я, а тя ходеше при други.", това признава след убийството съсухреният побелял старец пред служебния си защитник адвокат Иван Главчев при първата им среща в пазарджишкия следствен арест. По смисъла на закона Иван Уручев е рецидивист. През далечната 1987г. той е осъден на 3г. затвор за опит за убийство на тогавашната си съпруга. Нея също промушил с нож, но за разлика от сегашното му престъпление, жертвата оцеляла. Уручев има и още две присъди за кражби.

Къщата в която живее е порутена и се намира в покрайнините на града, зад бившите казарми. Именно там близо 2 години преди драмата пенсионерът срещнал 35-годишната си изгора. Мария се появила в квартала, била изпаднала, ровела по кофите. Иван я прибрал и заживели заедно. Пред приятели признавал, че с Мария са интимни и много държи на нея. Двамата обичали да си пият заедно. Често се събирали и с компании. Иначе дребничкият и свит Иван ставал друг човек след като пийнел- избухлив и заядлив, злобен и агресивен, твърди Янко Янков.

"Биех я. Много пъти. Както си седим в къщата, свирне кола някъде отвънка и тя тръгва да излиза. Опитвах се да я спирам. Молих й се да стой при мен, но не ме слушаше. Изскубваше се и изчезваше. Ходеше по други мъже. Побеснявах направо. Като я набия, все казваше че е за последен път, но ме лъжеше." , признал пред разследващи пенсионерът.

В деня преди убийството Иван и Мария започнали да пият от обяд. Събрали се с компания от 4-5 мъже да се черпят с бира в заведение край църквата " Св. Богородица" в Пазарджик. Заваляло и групата тръгнала към къщата на Иван. Пътьом взели ракия. Запоят продължил на двора. Минало полунощ. Всички били много пияни. Докато се веселили Мария започнала да прегръща 40-годишен мъж от компанията. Двойно по-възрастният й любовник на няколко пъти й направил забележка, но младата жена продължила да флиртува като му заявила: " Вагината си е моя, ще правя каквото си искам.". 

Завалял дъжд, компанията си тръгнала. Останали Иван, Мария и техен приятел. Вече вътре младата жена се приготвила отново да напусне Иван като му заявила, че си тръгва. Пенсионерът побеснял и грабнал кухненския нож. Замахнал и порязъл любимата си през гърдите. В този момент приятелят му избил ножа от ръката и го прибрал. Обстановката уж се успокойла. Двамата влюбени започнали да танцуват, а приятелят им отишъл до тоалетната. Тогава Иван Уручев извадил джобен нож и започнал да дупчи Мария, която се свлякла цялата в кръв на пода. След минути младата жена издъхнала.

"Цяла зима я храних, а тя скача на други пред очите ми. И въпреки това ако не бях толкова пиян нямаше да го направя. Първият път като я ударих с ножа и нещо ми стана. Нищо повече не можеше да ме спре. Не помня колко пъти я надупчих.", разказал убиецът пред разследващите.

През ноември Уручев бе осъден на 10г. затвор от пазарджишкия окръжен съд след като се призна за виновен по всички обвинения.

Ревнивец наряза жена си с моторна резачка и се удави в микроязор в Боримечково

В последните дни на септември ужасяваща трагедия потресе жителите на пазарджишщкото село Боримечково. 39-годишният местен жител Радко Мечков умъртвява с моторна резачка, душене и давене майката на децата си Силвия/29г./ след като се удавя в микроязовир край селото.

Двамата не са имали официален брак, но имат две деца. 14- годишния Ахмед и 9-годишния Евра. Мъжът определено е планирал убийството и подмамил жена си да отидат да режат дърва в гората край селото. Силвия явно не се е усъмнила, защото редовно го придружавала и му помагала в работата. Може би е вярвала, че така ще се помирят, след като няколко дни преди убийството мъжът й бил обхванат от ревностни изблици, преливащи в скандали и бой. Когато навлезли в гората Радко вързал през шията със синджир Силвия за едно дърво. Опитал да я удуши, но не успял. След това с резачката я прерязал през корема. Хванал полуживата Силвия и хвърлил тялото й по очи в близко дере, където имало вода. За да е сигурен, че ако не е мъртва ще се удави натикал главата й под водата.

След убийството мъжът взел кървавата резачка и се прибрал в дома си. Дал пари на големия си син Ахмед и му заръчал да се грижи за по-малкия си брат Евра, разказаха съседи на почернената фамилия. Вероятно в тези мигове, осъзнал какво е сторил, Радко е взел решение да се самоубие като скочи в студените води на язовир, който се намира на около километър над селото. Въпреки, че през годините никой не го е виждал да пие, отишъл в кръчмата и си взел 200грама мастика. Подметнал, че отива към водоема и ако се наложи да го търсят там. Издирването на Радко продължава 2 дни, докато водолази от Пловдив не откриват тялото му в микроязовира.

"Аз подадох сигнала в полицията за изчезването на Силвия и Радко.", разказа пред "24часа" кметът на Боримечково Велин Георгиев след трагедията. Всички в Боримечково знаели, че Радко е патологично ревнив. Изблиците му често били придружени с побой над кротката и изпълнителна Силвия.

"Не я пускаше метър да направи извън къщата, ако не е до нея. Спукваше я от бой за няма нищо. Нищо не можех да направя. С майка й сме отдавна разделени и тя от години работи в Италия. Силвия и Радко си живееха отделно с децата.", разказа и бащата на Силвия - Сергей Крумов.

След смъртта на Силвия и Радко грижата за двете им момчета е поета от баба им по майчина линия.

Ревнивец стреля в лицето на жена си и се самоубива

На 16 ноември в паркиран до гробищата на Пазарджик автомобил случайни минуващи виждат труп на мъж. Пристигналите на мястото полицаи установяват, че това е 57-годишният Александър Перничев, който издирват безрезултатно от часове. Аутопсията установява, че мъжът се е самоубил като е налапал дулото на газов пистолет в ранните сутришни часове. Малко преди да сложи край на живота си Перничев нахлува в къщата на майката на трите си деца в пазарджишкото село Сарая. Той няма право да ходи там, защото от три години има ограничителна заповед да посещава бившето си семейство. Между мъжа и жената няма брак. Двамата обаче съжителстват години наред от което се раждат децата им. 

Сашо обаче е ревнивец, който тормози половинката си и често и посяга. Това слага край на връзката им. Във фаталната нощ той нахлува в дома на бившата си жена и вдига поредния скандал пред очите на две от децата им на 10 и 14 години. В един момент вади газов пистолет и стреля в лицето на жената. Изтрелите са от около метър, което спасява живота й. Веднага след това Перничев се качва на колата си и изчезва. Повиканите на местопроизшествието му полицаи започват издирване на стрелеца. То е безрезултатно, докато не се съобщава за открития край гробищенто на Пазарджик труп.