14-годишният Любомир, който е обвинен в убийството на майка си, излиза от ареста. Според съда са налице достатъчно доказателства за авторството на престъплението. Любомир е причинил смъртта на майка си, но все още не е ясно дали е правилна квалификацията на престъплението. 

Събраните доказателства сочат, че момчето е било обект на насилие от майка си. Системно го е oбиждала и унижавала, като освен това е упражнявала и физически тормоз над момчето. Детето не е издържало и е отвърнало. То не е целяло смъртта на майка си.

Според съда е налице умисъл за нанасяне на телесна повреда, но не и за убийство. Липсва опасност обаче, да се укрие или да извърши друго престъпление. Момчето не е осъждано и няма противообществени прояви. Касае се за ученик в 8 клас, редовно посещаващ класната стая. И бащата и детето са съдействали.

Любомир е признал всичко, както и хронологията на отношенията между него и майка му. Момчето бе доведено от ареста. Спрямо него е повдигнато най-тежкото обвинение, а именно за убийство по особенно жесток начин. В съдебна зала бе баща му, защитникът му и представител на детска педагогическа стая. 

Стана ясно, че Бистра е консумирала всеки ден антидепресанти, като освен това е пиела и над една бутилка уиски. Всеки ден тя е наричала детето с различни обидни думи, като му е казвала и че не е нейно дете. Обиждала е и майка си, която е отгледала Любомир.

Съдът наложи на Любомир мярка за неотклонение "Надзор от подателя".

Бистра Младенова

14-годишен уби майка си в Пловдив, задържан еИнцидентът е станал след семеен скандал

Бащата на тийнейджъра, убил майка си: Казал е всичко на разследващите14-годишният Любомир неведнъж е посягал на майка си