Мъж е заплашвал с нож пациенти в спешното отделение на болница "Пирогов" в София, разказва очевидец на случилото се.

Иван Димитров е отишъл по-рано днес в спешното на болницата заради травма на един от пръстите на дясната си ръка. Пред травматологията се появил приятел на пациент с контузия на дланта, който също чакал своя ред. Според описанието на Димитров той бил едър и във видимо нетрезво състояние.

"Той се възмути от това, че приятелят му чака твърде дълго, почука шумно на вратата на кабинета, отвориха му и му казаха, че си има ред. През цялото време не спираш да дърдори на какво ще ги направи всичките. Постоянно говореше глупости на хората, които минаваха, били те пациенти, били медицински персонал. После започна да си говори с една лекарка. Попита я дали иска да ѝ покаже ножа си. Беше агресивен. Жената направи знак на охраната да дойде. Появи се полицай, предупреди дангалака и си тръгна", разказва Димитров.

Ножът бил с острие 15-20 см. Мъжът го крил под горнището на анцуга си.

"Той продължи да напада вербално хората около себе си, включително мен за "педалските" ми розови панталони и "арабската" ми брада. Явно би бил щастлив на някаква провокация. Повикахме охраната отново, като този път обяснихме как дангалакът заплашва и обижда хората. Този път те реагираха и го отведоха някъде. Когато си тръгваме обаче, забелязахме, че просто го бяха преместили пред регистратурата. За него няма да има никакви последствия заради това, че е заплашвал медицински персонал с хладно оръжие. И очевидно не са взети никакви смислени мерки, само са си казали, че сега не прави твърде големи проблеми. Докато минавахме край него, той, естествено, продължи да ме псува и да ме заплашва", пише още Димитров.

Той благодари на лекарите от "Пирогов", които са му обърнали нужното внимание.