Мъж и жена са задържани за опит да подкупят полицейски служители. Мъжът предложил на униформените 3000 лева, предаде БГНЕС.

На 15 януари, около 15.00 часа, в столичния квартал „Дружба” патрул от Осмо РУ проверил лек автомобил, който подозрително дълго стоял до търговски обект с монтиран до входа банкомат.

В проверената кола били 27-годишен мъж от София и 26-годишна жена от Благоевград.

При започване на проверката полицаите открили в превозното средство саморъчно свита цигара с тревиста маса. В този момент мъжът предложил на униформените 3000 лева, за да "забравят за случилото се".

Последвали обиски на двамата, както и претърсване в автомобила, при които са намерени и иззети три скимиращи устройства, капак за говорител с мини камера, две лайсни с камери, батерии и карта памет, свързани в едно техническо средство, 6800 лева, 2700 евро, 100 000 индонезийски рупии, таблет и газов пистолет.

Претърсване е извършено и на жилищата на мъжа и жената, от където разследващите конфискували компютърни конфигурации и харддискове.

Направената справка в полицейските регистри показва, че двамата са криминално проявени за притежание на наркотици и взломни кражби. Изяснено е също така, че са били арестувани в Италия през 2013 г. за използване на данни от чужди платежни инструменти.

Мъжът и жената са отведени в районното управление. Повдигнато им е обвинение. След изтичане на 72-часовата мярка за задържане, наложена им с прокурорско постановление, Софийският градски съд е постановил на мъжа мярка "парична гаранция" в размер на 1000 лева.

TrafficNews.bg