Окръжна прокуратура-Пловдив ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 14-годишното дете, което уби майка си в „Коматево”. Семейството живее на ул. „Букет”, а съседи от улицата коментираха пред репортер на TrafficNews, че родителите доста са злоупотребявали с алкохол.

14-годишният Любомир неведнъж е посягал на 52-годишната Бистра, разказват още жители на квартала. Кавгите най-често ставали заради прекомерната употреба на алкохол. Семейството е пиело всекидневно, бащата Красимир също е посягал на жена си.

Хората в квартала са знаели за семейните скандали, виждали са и насинената Бистра, която е споделяла на съседи, че са я били, но никой не е ставал пряк свидетел на семейните скандали. За 14-годишния Любомир се говори, че е бил доста агресивен, случвало се да посяга на връстници, неведнъж е удрял и майка си, коментират още в „Коматево”.

Обвиняемото момче, на 14 години е привлечено като обвиняем за това, че на 13 октомври 2024  г. в Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, в условията на домашно насилие, умишлено е умъртвил майка си - 52-годишната Бистра – престъплениеето по тежкия член от Наказателния кодекс и предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна. Към момента Любомир е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

По досъдебното производство продължават да се извършват действия по разследването.