Любовната сага между Калоян и Ивана, която премина през повдигане на обвинение за домашно насилие и системен психически тормоз, днес приключи със съдебно споразумение. Макар  в предишното заседание той да разказа, че никога не  е наранявал бившата си приятелка, мъжът изрази готовност да се признае за виновен само и само да сложи край на тази фатално завършила любовна сага.

Калоян Кирилов призна фактите и обстоятелствата, така както са описани в обвинителния акт и по двете повдигнати обвинени - че е извършил психически и физически тормоз над бившата си приятелката си Ивана.

Наказанието, което Калоян договори е едно най-тежко за двете престъпления – 10 месеца пробация. Освен това, той ще трябва да посещава Програма за обществено въздействие за овладяване на гнева за същия срок. Срещите с пробационен служител ще бъдат минимум два пъти седмично.

Според обвинителния акт той е нанесъл лека телесна повреда на Ивана в условията на домашно насилие, която се изразява в охлузвания и кръвонасядания по шията, гръдния кош и крайниците, както и контузия на корема.

Второто обвинение е за това, че в периода месец август 2022 г. до септември 2022 г. в условията на домашно насилие, системно е следил приятелката си посредством навлизане в нежелана комуникация с нея - търсел я на обществени места, пред дома ѝ, обаждал ѝ се по телефона, изпращал ѝ съобщения по вайбър и месинджър.

Преди старта на процеса Калоян разказа пред репортер на TrafficNews, че възпитанието му не му позволява да посегне на жена. С Ивана били заедно около 8 месеца. Тя го е поканила да живеят заедно в апартамента си, който тогава е представлявал буквално „голи стени”. Тъй като разбирал от строителство, той се заел да го ремонтира, защото виждал общо бъдеще с нея. Купил ѝ айфон на изплащане на негово име. В последствие Ивана поискала да се разделят защото вече нямала чувства към него и той се изнесъл. След време започнал да я търси, тъй като все още изплащал телефона, който тя използвала.

В хода на делото стана ясно, че бившата приятелка няма да предяви искове към него и не иска да се конституира като частен обвинител и граждански ищец.

Пред съдия Елена Герцова Калоян каза, че си е взел поука и обеща повече да не се забърква в неприятност.

Любовна сага, айфон и история за домашно насилие изправи Калоян пред Пловдивския съдМакар да отрича да е наранявал момичето, той е готов да се признае за виновен