Любомир Яков, станал известен с прякора „Бомбата”, заради подадения фалшив сигнал за взривно устройство на Централна гара-Пловдив, получи поредната си присъда. Това се случи след като Яков склони да признае вината си пред Пловдивския районен съд и сключи сделка с прокуратурата.

Той договори наказание от 9 месеца лишаване от свобода, което ще трябва да изтърпи при строг режим. В съдебната зала Любо Бомбата показа завидни математически способности и юридически познания, смятайки от коя присъда колко още трябва да лежи и обяснявайки за кумулиране на предишните му наказания.

На въпрос към съда „ама това сега отделно ли ще го лежа?”, съдия Силвия Алексиева му обясни, че ще бъде кумулирано към предишните присъди, на което той със задоволство заяви „ааа добре”.

В последните си думи той се извини, че е бавил делото и, че е искал смяна на предишния си служебен защитник.

Отложиха делото срещу Любо Бомбата, искал друг адвокат да го защитаваСпоред държавното обвинение Яков разиграва сцени

Много съжалявам, че с адвокат Георгиева не можахме да се разберем. Аз я помолих за една чанта ядене и тя ми отказа. Това беше”, допълни Яков.

Освен наказанието Любо Бомбата ще трябва да заплати и 568,40 лв. разноски по делото.

До момента, Яков има зад гърба си общо 9 присъди, като името му нашумя с отправените заплахи за убийство към Ива Митева и Бойко Борисов.

Настоящата присъда е за подадения сигнал за бомба на Централна гара на 15 ноември миналата година. Тогава, около 18:00 ч. Любомир просел в подлеза на гарата, но никой не му давал пари. Това го ядосало и той се развикал. В същото време, патрулиращи полицейски служители му направили забележка. Полицаите познавали Яков, тъй като го проверявали многократно и преди и били запознати, че имал прояви за подадени сигнали за поставени взривни устройства и заплахи към хора. Те го предупредили да не проси и да не нарушава обществения ред.

Любо Бомбата: Ще се самоубия и ще тежи на съдаМъжът се държеше неадекватно и буйстваше в съдебната зала

Това видимо ядосало Любо, който започнал да псува и се развикал, че щял да събере цялата полиция на гарата. Решен да изпълни заканата си, хванал градски автобус и слязъл на спирка преди гара „Филипово“. Отишъл до уличния телефон и се свързал се с тел. 112 като съобщил, че бил заложил минни гранати на Централна гара, като се представил за „Бай Георги“.

След полученото съобщение от дежурна оперативна част на ОД МВР незабавно предприели действия по отцепване на района на Централна жп гара гр. Пловдив и извеждане пътниците и служителите на безопасно разстояние. При извършената впоследствие проверка не били открити взривни вещества.

Въпреки, че с всичките си действия до момента, Любо Бомбата търсеше славата и обективите на камерите, днес той старателно се криеше зад качулката си в съдебната зала.

Любо Бомбата, подал фалшив сигнал за взрив на Централна гара, бил ядосан на полициятаНа спешен телефон 112 се представил за „Бай Георги”