Официално прекратиха делото срещу обвинения за катастрофата с две жертви отпреди 8 години Любомир Македонски. Мъжът трябваше да се изправи пред Окръжен съд-Пловдив, затова че на 30 март 2014 година след употреба на солидно количество алкохол предизвика катастрофа при която загинаха двама души, а той и други двама бяха тежко ранени.

Както TrafficNews съобщи, 44-годишният Любомир Македонски беше намерен мъртъв на пейка в парка на Сточна гара в центъра на Пловдив на 23 март тази година. Македонски беше открит без пулс след сигнал от граждани към 112 около 8 и половина сутринта. 

Според очевидка преди това той е бил в компанията на свои приятели, с които често са забелязвани в неадекватно състояние в района на градинката. 

Любомир Македонски е починалият на пейка в центъра на ПловдивМакедонски е бил участник в смъртоносното меле край Пловдив през 2014

На днешното заседание в пловдивския съд беше официално представен смъртният акт на мъжа, а делото срещу него прекратено. В залата присъстваха и близки на пострадалите, които са конституираните като частни обвинители и граждански ищци.

Съдията по делото Веселин Хаджиев обясни, че исканията им няма как да бъдат разгледани, поради факта, че няма проведено разпоредително заседание по делото, на което да присъстват всички страни. Такова няма и как да се състои, тъй като едната страна липсва.

Така един от най-тежките пътни инциденти в Пловдив за последните години остава в историята, без да има осъден. Смъртта на Любомир Македонски изпревари правосъдието, а възмездие за жертвите, пострадалите и техните близки на практика няма.

Пиян шофьор, убил брат си и приятел, ще лежи 4 години Гонка край Брестовица завършила с два трупа и е един тежко ранен

Припомняме, че по време на катастрофата Любомир е карал пиян - с над 2 промила алкохол в кръвта си и с бясна скорост. Първоначално Рангел Ташев - другият участник в катастрофата беше осъден на 4 години затвор за смъртоносния инцидент. След няколко обжалвания и връщания на делото в досъдебна фаза през миналата година наказателното производство срещу Рангел Ташев е прекратено и е повдигнато обвинение на Любомир Македонски.

Фаталната катастрофа се случи на 30 март 2014 между Брестовица и Перущица. Около 20 часа Рангел Ташев отишъл в заведение в Перущица с предоставения му служебен автомобил „Форд Мондео”. Там се срещнал с брат си Иван и приятеля си Николай Николов, който работел в Жандармерията. Въпреки, че бил с кола Рангел пил алкохол. Около полунощ решили да посетят дискотеката в Брестовица. Към 3 часа в дискотеката дошъл и Любомир Македонски.

Четиримата останали до затварянето на заведението около 06.00 - 06.15 часа сутринта, след което Николай Николов и Иван Ташев се качили в автомобила на Рангел Ташев, който той управлявал, въпреки че цяла вечер пил алкохол. Любомир Македонски тръгнал след тях с беемвето си също след като се бил почерпил солидно с алкохолни питиета. 

По пътя към Перущица, Македонски, който карал зад Ташев, предприел изпреварване на Ташев. Фордът обаче  „засякъл" беемвето и двата автомобила се сблъскали.  Двамата водачи Ташев и Македонски натиснали спирачките, но от удара мондеото се отклонило надясно, напуснало платното, след което се ударило в крайпътно дърво.

Николай Николов и Иван Ташев починали в автомобила преди идването на лекарски екип на „Спешна помощ". Рангел Ташев и Любомир Македонски също получили тежки наранявания. Македонски е преживял няколко операции, заради които са му сложили 16 пирона на таза, който е бил счупен на няколко места.

Македонски бива изправен пред съда за шофиране след употреба на алкохол и е осъден на година и половина условно. Днес обаче беше насрочено разпоредително заседание срещу него за причиняване на смъртта на двамата по непредпазливост.