Началникът на кабинет на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова е била застреляна с газов пистолет, преправен за бойни патрони. Това е заключението на балистичната експертиза, извършена на намерените на местопрестъплението гилзи, потвърдиха от прокуратурата в Пазарджик.

За целите на разследването от държавното обвинение са разпоредили да бъде свалена банковата тайна по отношение на Стоянова, за да може да се установи какви банкови сметки е имала тя, както и какви са наличностите по тях и дали е имала кредити.

В същото време, родителите на убитата Марияна и Иван Стоянови са съобщили пред свои близки, че нямат представа как дъщеря им се е сдобила с огромното си жилище, съобщи вестник "24 часа". Те не били наясно с какви средства Татяна е купила жилището си, ипотекирано ли е и въобще дали е нейна собственост.

TrafficNews.bg припомня, че Стоянова беше застреляна на 12 януари пред гаража й. Убиецът е причакал пиарката на кмета, докато тя паркирала автомобила си. Жената е застреляна с няколко куршума. Татяна Стоянова е шеф на кабинета от 2007 година, когато Тодор Попов печели първия си мандат. Тя беше координатор и говорител на всички основни звена в администрацията на община Пазарджик. Хора от общината я сочат като "дясната ръка" на градоначалника. Убитата дълги година е била журналист. Тя не е семейна и няма деца.

TrafficNews.bg