Трафикант на бежанци си спретна гонка с полицията край Пловдив. Мъжът бе арестуван и само два дни по-късно осъден .

Сцените ала екшън филм се разиграли на Карловско шосе, до село Калояново, на 16 октомври. Трафикантът натъпкал като сардини 10 мъже, всички от сирийски произход, в кола – Аudi Q7. 

Той се предвижвал по шосето, когато моторизирани полицаи се опитали да спрат колата. Водачът обаче не спрял на стоп-палка, а подал газ на джипа. Последвала гонка, но не след дълго превозното средство било спряно.

В него униформените намерили чуждите граждани. Сред тях е имало и деца. Мигрантите били извозени до бежански център, а шофьорът към районното управление. Там се сдобил с обвинение за превоз на нелегално пребиваващи в страната чужденци. Той е от област Ловеч, с основно образование и неосъждан.

Само два дни след ареста трафикантът бе изправен пред Районен съд. Той е признал вината си и е поискал сделка с прокуратурата. Той бе наказан с две години условно, с четири години изпитателен срок. Освен това му бе наложена глоба от 5000 лева. Каналджията получи глоба и от 14 500 лева , себестойността на колата, тъй като превозното средство се оказало на лизинг.

Преди месец още един каналджия бе осъден с условно наказание от Районен съд – Пловдив. Той получи  една годна условно, с три години изпитателен срок. Освен това му бе наложена глоба от 6 500 лева.

Както медията ни разказа, трафикантът бе украински гражданин, задържан в началото на август.

Тогава, управляваният от него бус, бил спрян за проверка от полицаи на магистрала Тракия. В каросерията униформени са се натъкнали на мъже и деца, всичките нелегално влезли в България. Общо 10 души сирийци са били натъпкани в буса, сред тях малолетни.