Двамата задържани братя Атанас и Иван Димитрови за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, бяха доведени в съда под засилена съдебна охрана в Окръжния съд в Пловдив. Предстои съставът да реши дали да ги остави в ареста или да наложи по-лека мярка за неотклонение. От държавното обвинение поискаха постоянния им арест, като те са сочени за изършители  на жестокото убийсвто. 

Двамата ще бъдат защитавани от адвокат  Йордан Давчев и адвокат Шипкалиев, а в залата стана ясно, че Атанас е осъждан. Двамата са със завършен 5 ти клас и говорят оскъдно български език.  Двамата мъже объркаха рожденните си дати и ЕГН-та. Атанас Димитров посочи два адреса за местожителство -село Христо Даново и село Столетово.

Двамата мъже на 40 г. и на 50 г. са с повдигнати обвинения, че като съизвършители и в съучастие умишлено са умъртвили другиго - престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че безжизненото тяло на убития мъж беше намерено късно вечерта в неделя в къща в село Столетово. При първоначалния оглед криминалистите са установени следи от насилие.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив незабавно бяха предприети активни действия за разкриване на цялата фактическа обстановка и извършителите на престъплението. Извършване на огледи и разпити, назначаване на експертизи. Според първоначалната информация 48-годишният мъж е бил наръган с нож.

Семейството на Кисьов живее в Сопот. Борис бил строител, работил в близкото село Слатина и, за да не пътува до Сопот, в неделя е останал в родната си къща в Столетово. Работната версия за убийството е спор за земи.

Убийство разтърси карловско село

 

На 48 години е убитият мъж в Столетово, тялото му е намерено в къща