До 3 месеца магистратите ще решат каква ще бъде окончателната присъда на Адриан Антонов, който блъсна с автомобила си и уби Ани и Явор на бул. "Сливница" в София.

Година след смъртта на младежите, близките им продължават да настояват за по-висока присъда. Пред съда Адриан отново заяви, че съжалява и обясни, че иска по-лека присъда, за да има възможност да събере парите за обезщетенията на близките на Ани и Явор, както и да може да отгледа детето си и да бъде до съпругата си.

Днес стана ясно, че Адриан очаква бебе в близките месеци. На излизане от залата, младежът се разплака. Адвокатът на Адриан, Димитър Марковски, заяви пред GlasNews.bg, че очаква справедлив процес.

Припомняме, че преди делото него близките на убитите при жестоката катастрофа се събраха Съдебната палата.  Те апелираха за справедливост и по-тежка присъда, тъй като на 4 юли Софийският градски съд осъди на девет години лишаване от свобода Адриан Антонов и го призна за виновен за смърт по непредпазливост. На разпоредителното заседание той направи самопризнания и поиска процесът да се води по съкратен ред. Така присъдата беше намалена с една трета.

Днес приятели и роднини на Антонов също излязоха пред съдебната палата, за да поискат справедлив процес, но обясниха, че не са в контрапункт на протеста на близките на Ани и Явор. Допълниха, че Адриан е направил изключително фатална грешка с фатални последици, но не е бил на амфетамини или пиян, когато е шофирал.

Вижте повече във видеото: