“Доста се бях притеснила, но сега всичко е наред”. Това заяви от съда в Пловдив Дебора Михайлова, относно пускането на предполагаемия ѝ похитител Георги Георгиев. Припомняме, че окръжен съд – Пловдив отмени протоколно определение за пускането „под домашен арест” на Георги Георгиев и той остана с мярка за неотклонение "задържане под стража". Само преди минути Дебора влезе в съдебната зала, за да присъства на поредно заседание в Районен съд в Пловдив.

След нея, под засилена съдебна охрана бе докаран и обвиняемият. Очаква се да бъдат прочетени съдебномедицинските експертизи по случая и да бъдат разпитани вещи лица. Пред съда все още не е говорил и ключов свидетел, който твърди, че е бил с обвиняемия във вечерта на нападението над момичето.

Обвиняемият Георги все още не е дал обяснения, той пожела да бъде последен, след като изслуша всички свидетели. Заседанията протичат при закрити врати, за да не се разкриват факти около интимния живот на младото момиче. На предишните заседания бяха разпитани Почти всички от свидетелите, включително самата Дебора и майка ѝ.