"Удивена съм, че е жив. За хора с над 5 промила алкохол в кръвта в учебниците пише - кома и смърт", това посочи д-р Цветеслава Гълъбова 

Тя не се ангажира да конкретизира какво количество е изпил 33-годишния мъж, който беше хванат да кара зад волана с 5,11 промила алкохол и с положителна проба за марихуана, но все пак посочи че то е "много голямо". Д-р Гълъбова обясни, че всеки организъм по различен начин обработва алкохола и зависи от здравословно състовния, както и от други течности и храна, които са консумирани от лицето. 

Припомняме, че пътни полицаи заловиха шофьора с 5,11 промила алкохол вчера в рамките на специализирана операция, която се провежда в столицата. 33-годишният мъж в района на бул. "България" и столичното Околовръстно шосе. Той е дал положителна проба и за канабис на "дръг тест". 

Първоначалната информация е показала, че няма неплатени глоби и фишове за скорост.

Автомобилът е бил спрян, защото е изглеждал съмнителен, съобщи инспектор Виден Димитров от "Пътна полиция".

"От няколко дни тече специализирана полицейска операция на територията на столицата. Във връзка с нея има засилена проверка на автомобили. Автомобилът беше спрян за проверка, защото беше видимо съмнителен. При извършените проби за алкохол и наркотични вещества и двете се оказаха положителни. Водачът е с наличие на алкохол в издишания от него въздух 5,11 промила. Наркотичните вещества, които се оказаха положителни, са канабис, след извършената проба за наркотични вещества и техните аналози", съобщи инспектор Димитров.

Шофьорът до последно отричал да е употребявал алкохол или наркотични вещества, допълни инспекторът.

Регистрационните номера на автомобила са свалени.

След изготвяне на нужните документи мъжът ще бъде откаран в медицинско заведение, където има право да даде кръвен тест за наличие на алкохол и наркотични вещества, каза снощи още инспектор Димитров.

Мъжът е задържан за 24 часа.