Местни жители започнаха събирането на подписка в село Столетово. Хората искат да бъдат изселени семействата на двамата братя, обвинени в убийството на Борис Кисьов. Близки на убития, хора от селото и кметът Мирослав Колев се събраха пред пловдивския съд, където днес ще се гледат мерките за неотклонение на братята Димитрови.

Припомняме, че безжизнено тяло на убития мъж беше намерено късно вечерта в неделя в къща в село Столетово. При първоначалния оглед криминалистите са установени следи от насилие. На 12 октомври бе извършено бдение пред къщата на убития Кисьов. Тогава е стартирана подписка с искане двамата братя и семействата им да бъдат изселени от село Столетово.

" 400 души от селото се подписаха и още 150 от община Карлово. До края на октомври ще бъдат събирани подписите и сред това ще бъдат внесени в община Карлово. Ако близките решат, подписката ще бъде приложена в кориците на делото. От 11 до 13 и 30 в деня на бдението, около 250 души, вече се бяха подписали. Преди това положихме цветя и свещи" каза Мирослав Колев.

„Тук сме да подкрепим семейството и да изкажем недоволството си от защитната теза, че се касае за отбрана. Как може да не се защитиш, като идват да те нападнат, въоръжени и пияни", възмущават се още хората от Столетово

Ана и Нено, майка и син на починалия са неутешими.

"Искаме справедливост. Не знаехме, че имат пререкания с братята. Ужасена съм. Искам доживотен затвор", каза майката Анна Кисьова.

Двамата братя бяха докарани в Апелативен съд. Те обжалват наложените им мерки за неотклонение "задържане под стража".