Възрастна жена е в тежко състояние след катастрофа вчера в Пловдив. На кръстовището между бул. “Христо Ботев” и ул. “Хан Аспарух” 81-годишна пловдивчанка беше блъсната от товарен автомобил “Рено”, докато пресичала пътното платно. Пострадалата е настанена в болница с опасност за живота. Алкохолната проба на 24-годишния шофьор, също от Пловдив, е отрицателна. Работата по изясняването на причините за произшествието продължава, съобщиха от пресцентъра на МВР-Пловдив.


Дете пострада леко при пътен инцидент в Пловдив. Вчера на кръстовище между бул. “Санкт Петербург” и ул. “Лев Толстой”, при извършване на ляв завой, лек автомобил “Дайхатсу” отне предимството и блъсна на пешеходна пътека 6-годишно момченце. След медицински преглед детето е освободено за домашно лечение. 67-годишният пловдивчанин, който управлявал колата, е тестван за алкохол, резултатът е отрицателен.

Шофьор бе ранен при катастрофа между селата Желязно и Крислово. Вчера, около 17 ч., товарен автомобил “Форд” излязъл вдясно извън пътя и се блъснал в дърво. В болница без опасност за живота е настанен 48-годишният водач. Назначена му е кръвна проба за алкохол. По първоначални данни причините за произшествието са движение с несъобразена скорост с мократа настилка и загуба на контрол. 

Внезапно изскочил на пътя пешеходец бе блъснат от линейка в Пловдив. В понеделник, около 19 часа, на тел. 112 бил подаден сигнал за пътния инцидент, настъпил на бул. “Цариградско шосе”. Според първоначалната информация, специален автомобил на ЦСМП – Кърджали ударил внезапно изскочил на пътното платно 18-годишен пловдивчанин, който напуснал местопроизшествието. Водачът на линейката, на 59 години от кърджалийско, е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Във вторник пострадалият младеж посетил болница, където е установено натъртване в областта на кръста му. Катастрофата е отработена по административен ред от служители в сектор “Пътна полиция”.

TrafficNews.bg