Бездомно куче нахапа почти до смърт домашен любимец в Пловдив и нарани жена, притекла се на помощ. Инцидентът е станал в квартал Коматево, до спортната база на Ботев Пловдив.

Пловдивчанка излязла на разходка заедно с домашния си любимец в четвъртък, когато среща непознато куче. Бездомното животно напада домашния ѝ любимец, а тя се опитва го спаси като го вдига. Бездомното куче обаче успява да захапе чихуахуато и започва да го стиска със зъби.  На помощ се притича очевидка – продавачка от зоомагазин. Жената също е захапана.

„Успях да изкопча кучето ми от устата на бездомното животно. Веднага тръгнахме към клиника. Същото куче се появи преди месец и се присъедини към глутница от 3-4 кучета. Последните са добри, дори ги хранят в квартала. Агресивното куче се спуска и към хора, случвало се е и преди да напада. Жената от магазина посети Спешното отделение за промивки, мисля че има сериозни наранявания по палеца на ръката”, разказа пред наш репортер потърпевшата.

Кучето чихуахуа е било в критично състояние. Стомахът му е бил пробит, както и белия дроб. След успешна операция, кученцето вече се е   възстановило.

Наш репортер се свърза със „Зооветеринарен комплекс“(ЗВК). Директорът Йордан Алексиев потвърди пред TrafficNews, че има подаден сигнал за инцидента в четвъртък. Той заяви, че пострадалата жена се е свързала с тях. Екип от комплекса е бил на място в петък и агресивното куче е заловено.