Подпийнал празнично татко от врачанското село Згориград вилня в спешното отделение на болницата в областния град, съобщиха от полицията.

30-годишният Митко Цолов пристигнал към 1 часа с 6-годишната си дъщеря, която се почувствала зле и вдигнала висока температура, съобщава Infosi.

Дежурният д-р Саид Дауд обаче в този момент имал друг тежък случай. Той преглеждал дете с много остри болки в корема, което повръщало.

Това налагало да се изчака, но ядосаният татко с псувни и закани тръгнал към кабинета на медика, за да го принуди на секундата да окаже помощ на дъщеря му.

Охранител му препречил пътя и вбесеният родител му налетял. До кръвопролитие и по-тежки травми не се стигнало, защото веднага пристигнали извикани полицаи и разбеснелият се родител се измъкнал с детето си.

След около час почерпеният мъж се върнал в болницата, но този път бил въоръжен с бухалка. Той отново нахлул в приемната, подновил скандала и напирал да се добере до доктора. И отново се наложило да дойде полицейско подкрепление.

Този път кибритлията Митко бил усмирен с белезници и прибран в килия за 24 часа.

Срещу него е образувано бързо полицейско производство за хулиганство, а случаят е докладван на прокуратурата.

TrafficNews.bg