Арестуваха Георги - сочения за извършител на бруталното посегателство над 18-годишно момиче в Стара Загора. Районната  прокуратура е предявила обвинение към 26-годишия мъж. Той е задържан за срок до 72 часа. С прокурорска заповед му е забранено да напуска страната. Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства.

Георги няколко пъти е изпращал заплашителни съобщения до приятелката си, с които се е заканвал да я убие. Това е станал в рамките на два дни – на 24 и 25 юни, уточниха от обвинението.

Георги е бил задържан от полицията в Стара Загора рано тази сутрин. Арестът е станал около 7,30 ч., на входа на Стара Загора, пътувал е в автомобил. 

Престъплението срещу приятелката му е квалифицирано по чл. 144, ал.3, вр. ал. 1 вр. чл. 26 от НК. /Ако деецът се е заканил с убийство или деянието е извършено от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8, или е извършено в условията на домашно насилие/. Наказанието е лишаване от свобода до шест години.

Извършителят на садистичното нападение вече е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. 

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо него. 

Скандалният случай предизвика гняв сред обществото, а прокуратурата вчера съобщи, че ускорява разследването. Момичето беше обезобразено с макетно ножче. Нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът му е счупен, а за да бъде гаврата пълна - накрая цялата му коса е подстригана с машинка. Младата жена е спасена, но са ѝ направени 400 шева. 

Показаха кадри на жестоките наранявания на момичето обезобразено от приятеля ѝВ понеделник се организира мирно шествие в Стара Загора в подкрепа на момичето

Последва вълна от въпроси и негодувание, след като на втора съдебна инстанция обвиняемият за нападението първоначално беше пуснат от ареста, защото случилото се било „лека телесна повреда”. По-късно днес се очаква на съвместен брифинг на полицията и прокуратурата, за да бъдат оповестени повече подробности по случая.

 Както TrafficNews писа, двамата са се запознали в нощен клуб, където тя е работила. 

Садистът за момичето, което обезобрази: Тя е една наркоманка, която ревнува