Полицейско неподчинение завърши с арест с електрошок край Добрич. Полицай е с лека телесна повреда, след като е бил нападнат от жена с дървена пръчка. 

Униформените са използвали електрошок при задържането на трима души след нападение срещу униформените. Един от полицаите е с лека телесна повреда след нападението. Как се стигна до зрелищния арест на пътя, Петромира Кирчева по темата.

Зрелищната случка се разиграва в добричкото село Ловченци. Полицаите искали да извършват проверка на движещ се автомобил. 

„Отидохме и подадохме светлинен сигнал, спряхме до него, слязохме, представихме се и поискахме документи за проверка на водача и на автомобила. Той отказа да представи документи и след това му разпоредихме да слезе от автомобила, за да му бъде извършена проверка. Той отказа и пътничката, която беше с него слезе от автомобила и дойде с дърво, като ни нападна. Имаме охлузвания, не е нещо сериозно, но все пак извършиха медицински преглед“, разказа младши инспектор Иван Иванов, участвал в конфликта.

Наложило се е униформените да използват физическа сила и помощни средства - електрошок.

„Предупредихме ги, че ще бъдат задържани, но не се подчиниха, след това колегата извади помощно средство, пак ги предупредихме и отказаха да се подчинят и след това се наложи използването му. Когато са толкова много хора, трябва да се действа бързо. С това помощно средство е най-добрият начин да запазим нашия живот и здраве, както и на гражданите“, допълни младши инспектор Иван Иванов пред  БТВ.

Полицейските служители са били оборудвани с боди камери, които са били наблюдавани в реално време в дежурния център в ОДМВР-Добрич.

„Всяко тяхно заснето действие ще бъде анализирано както от нас, така и от службите, които контролират нас. Считам, че нашите служители са подготвени, от тази година имаме на въоръжение помощно средство тейзър. Служителите са обучени. Мисля, че в настоящата ситуация, когато е невъзможно да се установи самоличността на лицето и то предприема някаква съпротива към полицаите, това е бил най-правилният ход“, каза комисар Красимир Манолов, зам.-директор на полицията.

По думите му все още няма обяснение за поведението на шофьора. Той е правоспособен. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Като нарушител на пътя има 11 фиша, от които шест са скорост, и два акта. В миналото има регистрации за кражби.

По данни на ОДМВР-Добрич преди време същото семейство е нападнало с метална тръба полицейски служители, отзовали се на сигнал за скандал в село Самуилово. 

По случая е образувано досъдебно производство.

На жената е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на полицай по хулигански подбуди. Наказанието за това е лишаване от свобода от 1 до 5 години.

На мъжа, който заснема видеоклипа, е повдигнато обвинение за хулиганство, осъществено с дързост и цинизъм, наказуемо с лишаване от свобода до 5 години.