Делото Дебора продължава в Пловдивския районен съд, след като магистратите обявиха двучасова почивка, за да могат защитниците на Георги да се запознаят подробно с материалите по делото.

Преди да влезнат в съдебната зала, адвокатът на Георги Петко Кънев заяви, че показанията на Дебора дадени в досъдебното производство са доста противоречиви и е интересно защо има такава градация в тях. Той изрази опасения, че голяма част от свидетелите няма да кажат цялата истина. Юристът добави, че Дебора изведнъж е започнала много неща да си спомня, които не ги е спомняла въобще при първоначалните разпити.

Тя първо е казала, че не го е разпознала, а след това се оказва, че го е разпознала”, каза още Кънев. Според него  няма безспорни доказателства, дори няма никакви доказателства за участие на Георги в това престъпление.

Самата Дебора преди да влезе на разпит каза, че когато човек е шок е нормално да не си спомня с точност някои неща.

 „След като се възстанових и не бях под въздействието на лекарства съм си дала показанията, които трябва. Разминаването се дължи на това , че бях в шок и не знаех къде се намирам, но съм дала показанията , които трябва”, допълни Дебора.

Момичето е страна по делото и ще остане в съдебната зала през целия ден, за да слуша показанията на другите свидетели. Разпитите на свидетели ще продължат в четири поредни заседания при закрити врати, за да не бъдат оповестявани факти от интимни и личния живот на Дебора и Георги. Днес и на 3 юни,  съдът трябва разпита всички свидетели, а на следващите две дати - 5 юни и 26 юни, показания ще дадат вещите лица, изготвили експертизи по случая.

Дебора в съда: Не се притеснявам, ще разкажа всичкоДелото се гледа при закрити врата, разпитват свидетели и вещи лица