Защитата на семейство Червенкови- двама от обвиняемите за трафик на мигранти , разказа, че те нямат никаква информация и представа, защо са им повдигнати тези обвинения. Адвокат Росен Димитров добави още, че  семейството има ферма за овце в град Средец, като преди да ги арестуват, мъжът се е натъкнал на група сирийски граждани около ранчото им. По думи на адвокат Димитров, клиентът му е сигнализирал веднага на полицията и те са били заловени. Защитникът предполага, че това е връзката, заради която са задържани семейство Червенкови.

Каналджията Масуд показа среден пръст в съда в ПловдивДруг трафикант се появи с червен анцунг на черепи в залата

„Представлявам двама съвсем обикновени граждани от град Средец, които са семейство. Повдигнатото обвинение е за подпомагане на незаконни бежанци за пребиваването им и преминаването им в България. Информацията, която имам от моите клиенти е, че те не са участвали в такава дейност. Към момента ние ще пледираме за по-лека мярка за неотклонение, тъй като дори да бъде доказано от прокуратурата обвинението то предполага условно осъждане, което означава ,че същите не следват да бъдат задържани под стража към момента. Те реално няма да бъдат лишени от свобода. Моите подзащитни не познават никакви сирийски граждани, те са съвсем обикновени хора, които се занимават с овцевъдство в Средец и нямат никаква информация за никой от останалите лица, които са привлечени като обвиняеми,” каза Росен Димитров.

Четирима мъже и една жена са изправени в момента пред съдия Момчил Найденов, който трябва да реши дали да останат зад решетките.