Трафикантът на хероин Сюлейман Сейхан, който бе спипан с 51 кг дрога в автомобила си на Сточна гара, ще лежи 7 години в затвора.

Припомняме, че мъжът бе заловен при специализирана акция от ГДБОП на 13 март. Арестът на мъжа беше зрелищен. При проверката на багажника на лекия автомобил с марка „Ауди“, който е управлявал, бях намерени и иззети два сака, в които имало 102 пакета хероин с общо тегло над 51 кг.  

В предишно заседание, Сейхан пожела делото да се гледа по съкратената процедура, но прокуратурата и магистратите взеха становище, че обвиняемият не признава напълно фактите в обвинителния акт. Тогава той каза, че не е предполагал какво превозва в автомобила си, като спомена, че е бил принуден да го направи, защото са го заплашили със семейството му. Поради тази причина магистратите насрочиха заседанието да се разглежда по общия ред с разпит на свидетели.

Дилърът, заловен с 50 кг хероин на Сточна гара: Заплашиха семейството ми, за да пренеса саковетеСъдебното следствие ще продължи по общия ред с разпит на вещи лица и свидетели

Днес обаче, Сюлейман отново застана пред Темида, като пред прокуратурата обвиняемият призна вината си изцяло и декларира, че се отказва от разглеждане на делото срещу него по общия ред. Така подсъдимият и неговата защита, сключиха споразумение и Сейхан прие да търпи наложеното наказание от 7 годни затвор при строг режим. Той трябва да заплати и 20 хиляди лева глоба.

Споразумението беше одобрено от Пловдивския окръжен съд. То е окончателно и влиза в сила веднага.

51 килограма хероин са намерени в Аудито на Сточна гараШестима души са в ареста

Марихуана за 1 милион лева е хваната за година в Пловдивско, разбиха канал за трафик на хероинДве големи акции срещу разпространение на наркотици белязаха 2022 година