Без днес няма утре, но и без вчера, няма днес. А вчера остави днес без утре. "Днес" няма да има за двама пилоти от ВСС и техните семейства, няма да има и утре, няма да ги има и следващите дни, няма да има и сватба и всичко, което трябва да е нормално за нормалния живот. Няма да има и шоу на базата в "Граф Игнатиево", ще има траур.
 
Деца оставят сираци, дори и неродени такива. Жени остават вдовици след трагедията, родители трябва да погребат децата си. Това не е присъщо за нормалния живот.
 
Пилотска грешка или техническа неизправност? Разследването ще покаже. Едва ли! Ще има ли оставки и ще поеме ли някой отговорност? Едва ли! "Отговорните" също страдат.
 
"Самолетът е реновиран, бил е в изправно състояние, когато е излетял. Полетът е бил рутинен тренировъчен полет, планиран отдавна. Двамата пилоти са са готвили от месеци за него, той е изпълняван многократно в базата в Долна Митрополия. Днес са били на генерална репетиция за авиошоуто, което трябваше да се проведе утре. Не мога да коментирам нищо - нито като причини, нито мотиви за действията им. В момента в базата има представители на военна полиция и военна прокуратура , които разследват инцидента", заяви заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойковгенна брифинг пред медиите вчера.
 
На въпрос дали ще подаде оставка, генералът заяви: "Оставка!? Загубих един от най- добрите си приятели, мислите ли, че малко съм наказан?!"
 
И така България потъва. И загива. Бавно, но сигурно населението се топи, държавата е в колапс, но не само заради "инциденти", управлението капитулира, а понятието "утре" все повече започва да изглежда като химера.
 
Някой ще поеме ли отговорност?