6,3 на 100 е избирателната активност за Пловдив към 10:30 часа. Най-висока традиционно е в район „Централен“ – 6,99% , а най-ниска – в „Източен“ – 4,74%.

В останалите райони тя се разпределя по следния начин: „Западен“ е 6,84%, „ Южен“ 6,07%, „Тракия“ 5,85% и в „Северен“ – 5,44%. Общият брой на гласувалите до момента в РИК 16 е 18 316 души.

„Сигнали за нередности и проблеми няма към момента. Няма и такива за изборни нарушения. Единствено в район „Източен“ в 69 СИК се наложи машината да преустанови работа заради развален принтер. Дали сме указания на колегите от секцията да преминат изцяло на хартиен вот. Изключително спокойно е до момента“, заяви председателят на РИК 16 Калоян Сухоруков.

Той допълни, че очаква проблеми при попълване на протоколите в края на изборния ден.

„Въпреки всички обучения, които колегите натрупаха, грешки все още се допускат. Те най-често се дължат на невнимание или аритметически пропуски. Надявам се да бъдат по-малко, но ще се справим със ситуацията“, поясни Сухоруков. В палатите на Пловдивския панаир, където секционните комисии ще предават книжата си, вече е създадена организация. Надеждата на членовете на РИК в ранните часове на деня да са приключили с приемането на документите.

Очаквайте подробности!