Централната избирателна комисия разпореди да спрат смените на членове на секционни избирателни комисии, правени по искане на партии. Указанието тряба да бъде изпълнено от Районните избирателни комисии, а председателят на ЦИК Камелия Нейкова посочи мотивите:

"В днешния ден СИК получават изборни книжа и материали и подреждат изборните помещения, така че безкрайното извършване на замени в последния момент може да създаде затруднения в избориня процес".

За решението си Централната избирателна комисия се позова на член 93 от Изборния кодекс. Той указва, че всяка Секционна избирателна комисия осъществява правомощията си от деня на назначаването ѝ до приключване на съответния вид избор, предаването на изборните книжа и материали в Районната избирателна комисия. При изпълнение на своите правомощия членовете на секционни комисии са длъжностни лица по смисъла на Наказателния кодекс.

В днешния Ден за размисъл предизборната агитация е забранена. Тази забрана обаче не обхваща социалните мрежи, поради което Централната избирателна комисия излезе с призив тези мрежи да не бъдат употребявани за агитация както днес, така и в утрешния изборен ден.