Сигнал за машина в неизправност пристигна до редакционната поща на TrafficNews. Случаят е от секция, разположена в Френска езикова гимназия в Пловдив. По думи на живеещи в район „Северен“ при опит да упражнят гласа си с машина, са били възпрепятствани. Към 14:15 ч. в една от секциите устройството е било блокирало. Тя изрази притеснение дали това не е "организирано" с цел спъване на вота. 

Междувременно проблем е регистриран и в 10 СИК в училище „Васил Петлешков“. Пловдивчанка е успяла да гласува, но след финализиране на операцията, машината не е разпечатала бюлетина. Тя е получила инструкция от членове на комисията да гласува на хартия, за да не пропадне вотът ѝ. Пред наш репортер от секцията обясниха, че това е третият път, който въпросната машина не дава разписка за деня. След това обаче се оправя и гласуването продължава нормално. 

В РИК 16 има регистрирани само две неработещи машини за целия град, поясни председателят Калоян Сухоруков. За секциите, в които това се е случило – 69 СИК в „Северен“ и 47 СИК в „Източен“, има издаде протоколи за цялостно преминаване към хартиено гласуване.

По думите му денят преминава спокойно и временни смущения в устройствата са възможни, без това да означава прекъсване на машинния вот.