Пловдив област регистрира по-висока избирателна активност. Данни на РИК 17 показват, че към 11 ч. 24 873 души са успели да гласуват, което представлява 8,61 % от имащите право на вот. По традиция най-ниска е избирателната активност в Раковски – 4,51%, а най-висока е в Брезово – 14,97%. това заяви председателят на комисията Янко Радунчев.

Активността в останалите общини е следната: Асеновград – 10,71%, Лъки – 11,59%, Родопи – 8,02%, Хисаря -10,72%, Марица – 7,68%, Куклен – 9,10%.

Седем машини са създали проблем, като четири от тях се намират в секции в Асеновград. По една машина се е развалила в Стамболийски, Карлово и Съединение. За три от секциите е дадено указание за прекратяване на машинно гласуване и преминаване изцяло на хартия.

„Единствено тази в Съединение е дала софтуерен проблем. Продължава да твърди, че днес е 26 октомври и отказва упорито да открие изборния ден. На останалите места проблемите са в принтерите и разписките, които пускат. В повечето случаи проблемът идва и от това, че избирателите не изчакват звуковият сигнал, а бързат да издърпат разписката, което блокира принтера на машината“, заяви председателят на РИК 17.

Броят на неявилите се членове в секции е малък и се дължи на уважителни причини. Направени са навременни замени, които няма да спънат работата. Припомняме, че в РИК17 бе регистриран и инцидент – член на комисия получи инсулт.

 

Жителите на "Централен" са най-активни в гласуването, в "Източен" урните стоят празниСигнали за нередности и проблеми няма към момента, заявиха от РИК 16

Член на комисия в Асеновград получи инсулт, откаран е в болницаВсе още не се знае как ще продължи изборният ден в съответната комисия

Жителите на "Централен" са най-активни в гласуването, в "Източен" урните стоят празниСигнали за нередности и проблеми няма към момента, заявиха от РИК 16