Изборният процес територията на Област-Пазарджик приключи в спокойна обстановка. Няма данни за възникнали тежки престъпления, нарушаване на обществения ред или сериозни инциденти. Избирателната активност в Пазарджик е 33.55%. 

Днес право на глас в община Пазарджик имаха 234 439 души. Активните секции са 365, а подвижните са 7. Членовете на сик са 3101, като сутринта с началото на изборния ден 7 от членовете не се явиха. Общо 31 села са към община Пазарджик.

Общо 9 са сигналите към полицията за купуване на гласове и са докладвани към районната прокуратура. От общо 365 активни секции, в две от тях машините спряха да работят и преминаха на хартиена бюлетина.

Създадена е необходимата организация за охрана при транспортирането на изборните материали и машини за гласуване от секционните избирателни комисии до РИК-Пазарджик, а от там и до Централната избирателна комисия в столицата. 

За времето от 21 октомври до днес звената „Български документи за самоличност" в ОДМВР-Пазарджик и районните управления в региона са издали общо 44 удостоверения за гласуване, като само в днешния ден са издадени 12 от тях.